VÁLASSZ: -

2010-08-13 23:11:01

A csodák csodája...

Szeretni jó, de amikor Te szerethetsz az csodálatos és ez az adni-kapni örömére is vonatkozik... Kapni jó, de ha adhatsz az mindennél nagyobb öröm, hisz látod a másik arcát azt a soha vissza nem térő percet, pillanatot. Ez olyan mint amikor a tiszta lelkű kisgyerek meglátja a karácsonyfát és percekig annak csodálatos és mindent túláradó fényével, csillogásával van elfoglalva... Igen, adsz, és sokszor nem vársz cserébe semmit, mert beéred azzal a mosollyal vagy azzal a csillogással ami „azokból” a szemekből áradnak. Vagy a meghatottság könnycseppjei, amik ritkán adatnak meg ebben a rohanó és mindent eltorzító világban ahol élünk. Amikor ránézel és tudod Ő az, akivel az egész életedet le tudnád élni, csak egy perc, egy pillanat, de tudod, hogy megtaláltál Benne mindent, ami egész életedre elég lenne. Húznád, nyújtanád ezt a percet, de nem tudod hisz a boldogság pillanatokra adatik meg, az idő kit-kat megy tovább megállíthatatlanul. Soha ne a szívedre, vagy az eszedre hallgass hisz a legrosszabb tanácsadók. Harcolnak egymással Benned, és sokszor talán többször mint hinnéd, de őszintétlenek. Hiába dörömbölnek az érzések a szíved ajtaján sokszor becsapnak... A lélek az igazi tanácsadó. Becsüld meg a perceket, a napjaid hisz egyszeri csodák, amiket nem élhetsz át többször. Használd ki minden percét, érezd a pillanatnak a féltését. Nézz fel éjjel az égre, ahol mindig Rád mosolyog egy csillag és örül Neked, hogy itt vagy! Ha bánt a világ, csak lépd át hisz ad más szép dolgokat. Lelkedben ott van a fény, és az árnyék, ami állandó válaszút, de talán ettől szép. Mindkettő csábító, és talán szédítően szép dolgokat súgnak, de a helyes utat tudod, és mindig megtalálod...

Hány félve örzött gondolat, amiket nem mondtam el és most nem az utolsó kapcsolatomra gondolok, hanem az egész életemre. Mennyi elfelejtett jó, mennyi emlék, amikről az ember nem beszél. Azt gondolja természetes fázisa az életének pedig nem. Mert az évek elteltével jössz rá, hogy akkor azok milyen meghatározó élmények, érzések a mostani életedre. Arra amilyen vagy, ahogy éled a mindennapjaidat... Ugye milyen egyszerű kimondani azt a szót, szeretlek, pedig hatalmas súlya van és talán az élet legszebb szavai közé tartozik.

Csodálatos dolog történt velem ami igen, boldogságot okozott. Ilyenkor az ember megkapja azt a visszaigazolást, hogy igen, érdemes dolgokat mondani, leírni még akkor is, ha több tízezer emberből csak egyen tudsz segíteni, de rajta talán egy életre. Mert adtál neki egy olyan gondolatot, amibe belekapaszkodva kihúztad az örvényből. Jó érezni, ha szeretve vagy őszintén és ismeretlenül. Érdekek és elvárások nélkül.

Olvassátok el a levelet és talán megértitek blogom mondani valóját:

Kedves Györgyi!

Elolvastam a Storyonline-on a blogodat és szeretnék ezzel kapcsolatban írni valamit.
Nem vagyok az a típus aki ismert embereknek írogat, még sosem tettem, tinikoromban sem voltam egy rajongó típus, komoly nőnek tartom magam, marketing vezetőként dolgozom (most gyed-en vagyok) azon is sokat gondolkodtam, hogy írjak-e neked ismeretlenül, mert ez furcsa számomra.
Olvastam a storyonline-on a blogodat és ez sarkalt arra, hogy mégis megtegyem. Írtál ott egy mondatot ami alapjaiban változtatta meg a jelenlegi életem.
Ez volt az: "minden 60 másodperc, amit szomorúan töltesz, az egy perc boldogság... amit már sosem kaphatsz vissza". 
2 hónapja született meg a kisfiam (rajta kívül van még egy 3 éves kislányom is) és nagyon komoly szülés utáni depresszióm lett. Vezető beosztású, karakán, kiegyensúlyozott nő vagyok, sosem gondoltam volna, hogy rajtam valaha is kijön ez a "betegség". Mindig azt hittem, hogy ez csak egy "hiszti" a nőknél, mert az első baba után nem volt.
Az utóbbi hónapokban nagyon rossz lelkiállapotban voltam, pedig az ég világon semmi okom rá, jóképű férjem van aki szeret, az átlagnál jobb életszínvonalon élünk és van két gyönyörű egészséges gyerekem. Mégsem tudtam értékelni, nem érdekelt semmi, nagyon rossz és negatív gondolataim voltak.
Az általad írt mondat döbbentett rá, hogy nem szabad "szomorkodnom", semmi okom rá, csak
elveszítem vele a gyermekeim gyerekkorának legszebb meghatározó perceit, a fejlődésüket, amit nem lehet még egyszer újra átélni.

Szóval köszönöm neked, hogy írod a blogodat és, hogy leírtad azt a mondatot. Nagyon jó hatással volt a depresszióból való kilábalásomra. Pont ez a mondat kellett, hogy felnyíljon a szemem és elinduljak a gyógyulás útján.
Ha visszajelölsz ismerősként akkor láthatod, hogy ki vagyok. (természetesen utána nyugodtan törölhetsz is, nem szeretném ha azt hinnéd, csak azért írok, hogy a neved az ismerőseim között szerepeljen, mert nem vagyok celebgyűjtögető-idióta, mint itt sokan és nem szeretném, ha egy kalap alá vennél velük)

Üdvözlettel:

...

 

 

 Címkék: 1
Értékelés: 4.01636 Hozzászólások: ()

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ÜZENŐFAL

2011-03-27 22:54:45 Lövei Sándor Én szeretem a Györgyit.Nagyon aranyos csaj.Észre lehet venni hogy,érzékeny és okos.Csak olvasni kell a bejegyzéseit,nagyon tartalmas amit ir,és érezni lehet rajta az önzetlen őszinteséget.Kitartás Györgyi!Te nem csináltál semmi rosszat.SZERETÜNK NAGYON.

2011-03-27 15:13:14 ernő.w.ernő hajrá Györgyi .nem kell felvenni azokat a commenteket.sőt elsem kell olvasni azokat,irigységből sok bunkóság származik.szóval így tovább szerintem jó az út amelyiken haladsz még akkor is ha néha néha megdöcögsz rajta normális dolog emberek vagyunk tévedünk. csak azok az emberek nem tévednek akik nem csinálnak semmit!!!!! akik csak ahoz értnek hogy beszóljanak vagy még ahoz sem.SZÁNALMASAK VAGYTOK komolyan hagyjátok már békén ezt a szép lányt hogy végezze a dolgát és ha nem tudtok segíteni akkor inkább hallgassatok,mert úgy okosabbak maradtok. köszönöm szépen.

2011-03-25 15:56:42 jani07 Minek teszitek közzé a blogot, ha csak a lyotyók szólhatnak hozzá.

2011-03-25 15:54:19 jani07 Hozzá is lehet szólni.

2011-03-25 13:10:15 Bobkabz Kedves Györgyi!
Őszintén remélem, hogy mielőbb túljutsz életed ezen periódusán.
Kívánok neked hatalmas lelki erőt és a lehető legjobbakat.
Szeretettel üdvözöllek:-)

2011-03-22 11:06:16 Dóri Szia Györgyi!
Nagyon örülök hogy itthon vagy.Aggodtam érted.Apukád mikor beszélt Frizbiben az nagyon szívszorító volt.Remélem kipihented magad! Remélem meg tudjuk milyen döntést hozott a Magyar Bíróság mert amit a szennylapok írnak az hazugság!!! Sok erőt és kitartást kívánok!!!!

2011-03-17 08:40:59 don Szia drága csajsy!ha nehéz a boldugolásod zaklatnak kényelmetlen zavaro a közlekedés egyébb kellemetlenség stb szivesen állok a rendelkezésedre bármikor bárhol non stop !!szép napot don nemzetkőzi magántestör 06202992871

2011-03-16 21:15:29 Sanyi Kedves Györgyi,nagyon sok jót kivánok neked,mert megérdemled.És azt hogy,sok sikered legyen az életben,érdemes vagy rá.Szeretünk.

2011-03-16 21:12:23 Lövei Sándor Kedves Györgyi,tudd hogy,vannak akik nagyon szeretnek téged.

2011-03-16 21:07:55 Lövei Sándor Györgyi nagyon örülök hogy,itthon vagy,ez jó,és tudd nagyon aggódtunk érted.

2011-03-14 15:49:25 Adrika Szia!
Sokan nagyon vártunk haza és izgultunk érted!Alig várjuk, hogy bejelentkezz a fb profilodba.Hiányoztak a blogjaid amik sokunknak sokat segítettek.Ne törödj a rosszindulatú emberekkel!Az én környezetemben nem hallottam rosszat senkitől.Hajrá Györgyi!

2011-03-01 11:00:09 Eva Lucian kedves Keleti Gyorgyi nem kell mindenkinek a velemenyevel torodni mert az emberek inkabb bantani szeretnek valakit mint dicserni

2011-01-06 15:29:16 Keleti Györgyi Kedves Gigi!
A moderálás azt jelenti, hogy vulgáris tartalmú kommentek nem jelennek meg. A negatív hozzászólásokat is aktiváljuk. Olvasd vissza a régebbi kommenteket és akkor láthatod. A Családomat vulgáris módón szídó, szapuló vélemény nem kap jogosultságot. Ennyi történt eddig... Igyekszünk intelligens formátumban tartani a blog oldalakat.
Megértésedet köszönöm!

2011-01-06 09:28:36 Gigi112 A moderálás itt ugye azt jelenti,hogy csak a pozitív kommentek jelennek meg??Hát ez vagy te!

2010-12-21 21:53:25 feketemacska Szia Györgyi!
Ne akarj mindenkinek megfelelni,abba beleőrülsz!Nem sok blogot olvasok,de a Tiédet mindig!Boldog Karácsonyt Neked!Ne feledd:"A mérleg nyelve mindíg egyenlőben van".Mindenki megkapja amit érdemel,ki így,ki úgy..Üdvözöllek!

2010-12-06 23:35:12 Keleti Györgyi Kedves Pető Barnabásné!
A "mindig" szót rövid "i"-vel írjuk.
Köszönöm az értékes kommentet amit háromszor is elküldtél annak reményében, hátha sikerül bántó és megalázó szavaiddal minősíteni. A kommentek moderálva vannak!
Mindenkinek Boldog Mikulást!

2010-11-29 03:55:42 Keleti Györgyi Kedves haha!
Az adminomban olvastam a kommentedet! Válaszom! Rohadj meg!
Mindenkitől elnézést kérek a vulgáris szóhasználatért, de "haha" nick névre hallgató kommentelő kicsit elvetette a súlykot!

2010-11-29 03:45:59 keleti.gyorgyi Szia Ági!
A hajam színe most sötét eper. Ez a hivatalos neve a színnek! Színezve van nem festve, így hangulatomhoz, kedvemhez mérve tudom változtatni a színeket. Ajánlom Neked is!
Pusza

2010-10-04 15:16:02 Ági Györgyi! A Te hajad most sötétvörös vagy barna? A feketéről mi a véleményed? Tudom, hogy ez a kérdés most nem ide vág, csak kíváncsi vagyok.

2010-08-11 08:56:37 moncsi Györgyi,
élj úgy, ahogy Te szeretnél vagy ahogy sikerül. A jelenből hozd ki a legjobbat, tervezd a jövődet, a múlttal ne foglalkozz, mert annak már nincs eredménye.Ez a te életed és nem fontos mindenkinek megbocsátani, csak át kell nézni rajtuk, mintha üvegből lennének.
Üdv.
moncsi

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 7 meg 7 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007