2010-02-24 14:53:30

Átsétáltunk az új évbe...

...bár azt gondolom, ez csupán a tavalyi folytatása, ami csak annyiban más, hogy januártól az elejétől kezdtük újra számolni a hónapokat, napokat...

Új év, új lehetőségek és ez mindenkinek szól. Talán jó a picit optimistább hozzáállás: ne fussunk neki borulátóan a dolgoknak és a 2010-es évnek! Az életünk olyan, amilyenné alakítjuk, formáljuk és gyakorlatilag nincs olyan pontja, ami ha akarjuk, ha nem, magától ne rendeződne el. Előbb vagy utóbb mindenki megkapja azt, amire vágyott, vagy ahogy élni szeretett volna - persze, a maga szintjén.

Ha valamiért eddig mindig csalódtunk, az nem feltétlenül más hibájából történt. Nem kell mindig a másikat hibáztatnunk egy megromlott kapcsolatért, egy tönkrement házasságért; hisz lehet, hogy a mi elvárásaink mások, mint amit másik fél adni tudott. Amíg nem ismeritek meg egymást, addig nem tudhatod, hogy tudtok-e kompatibilisen működni, élni egymás mellett úgy, hogy nem fojtod meg az "ellenfelet" a saját életeddel.

Persze vannak olyan élethelyzetek is – és ezt bátran ki merem jelenteni –, amikor az ember van annyira tapasztalt, hogy első szimatra tudja: Igen!, Vele jó és pajti mindenben. Hiszem és tudom, hogy igenis meg kell "öregedni", hogy egy olyan tapasztalatra tegyél szert, ami felvértez különböző szűrőkkel és érzékelőkkel. Ezek alapján már tudod, mit és kit NEM szabad beengedned az életedbe. Ez olyan, mint egy autónál a tolatóradar - nélküle is megy a parkolás, de ha van, akkor sokkal egyszerűbben és kevsebb koccanással megy a vezetés.

Talán úgy tűnik keveset, vagy szinte alig írok magamról. Leszeretném szögezni, hogy ez teljesen tudatos. A magánéletemre most már nagyon vigyázok! Nincsenek sejtelmes sejtetések és egy-egy elejtett szó, amire azonnal ugrik az élelmes újságíró és amiből címlapot fabrikál. Hetekkel ezelőtt a halálhíremet keltették. Ezzel keresett meg egy újságíró, ami akkor nagyon vicces volt, mert boldog heteimet töltöm végre hosszú idő után...

Sebaj! "Kinek halálhírét keltik, sokáig fog élni" - tartja a mondás. Nem híztam, nem lett más színű a hajam és a családomat is úgyan úgy szeretem, mint tavaly. Nem mentem férjhez, nem eszem húst azóta sem és a cigarettát sem kedveltem meg. Tehát minden maradt a régi, csak egy pici dolog lett más...

Ma éreztem először, hogy van remény a tél távozására és végre hagyja a tavaszt érvényesülni. Hagyja, hogy a még erőtlen, de már az arcunkra boldogságot csaló napsugarak szépen lassan felmelegítsék a földet és életre keltsék a fagyott növényvilágot. Tudom én, hogy ez nem a National Geographic hasábjaira íródik, de mégis vannak olyan érzések, amelyeket az ember szívesen önt mondatokba olyan embereknek, akik értik és nem kell öt megközelítésből, nyolcféleképpen elmondanod, hogy eljusson a tudatukig.

(Itt most nem a "fészbuk" egyszerű lelkeire gondolok, akiknek levelezését és hozzászólásait olvasgatva néha végigfut a gondolat a fejemben, hogy ezek az emberek miről beszélgetnek otthon a társukkal, párjukkal. Nem tisztem és felhatalmazásom sincs arra, hogy másokat minősítsek. Természetesen tisztelet a kivételnek azon a bizonyos közösségi oldalon, akik értékes hozzászolásaikkal, vagy csak puszta jelenlétükkel emelik a honlap színvonalát.)

Mert elromlott a liszt... Ugye, Boborján fiam? Akinek van egy icipici intelligenciája, az érti eme remekbe szabott "comedy" részletet. A humort csak az intelligens emberek értik, ez tudományosan megállapított tény, még mielőtt bárki belém kötne, hogy mit okoskodik eme remekbe szabott szőke celeb maca.

Jelentem: ismét egymásra találtunk, Kis Hegedüs Réka és én. Kisebb kihagyás után újra együtt, rendezvén a problémás dolgokat és lenyugodva újult erővel vágunk a közös munka közepébe.

Szépen lassan besötétedett és nyugalom ül a szobában is. Mellettem "valaki" telefonon beszél, de annyira rámtelepedtek a gondolataim és az érzéseim, hogy nem tudom, miről. Magamban vagyok és ilyenkor olyan letisztult minden, ilyenkor nem vágyom sehova, hisz tökéletesen jó itt, ahol ülök.


Címkék:
Értékelés: 1.35 Hozzászólások: (9)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 9
donpepe

Ismerős vagyok Neked?Nem találkoztunk megnyugtatlak.Szabadon reagálok mint bárki más.Végül is Te adsz rá okot ez a blog miért van?Kapsz hideget,meleget na és?Ezt már megszokhattad.Nem komoly a részedről ez az egész visszavonulás a közszerepléstől.Ebben nem hiszek.Olyan mint egy újévi fogadalom.Nem sok foganatja van.Jópár ismert ember van aki egyik napról a másikra "eltünt",nincs képernyőn esetleg címlapon.Nem jelentették be vagy nem jöttek vissza a hátsó ajtón...Vedd tudomásul hogy amiket eddig csináltál azt nagyrészt Magadnak köszönheted.Akár jó,akár rossz.Kár a sajtóra fogni sok mindent mert ők már egy folyamat részei.ha vérszemet kapnak akkor annyi.De sok emberről nem írnak mert egyszerűen hiába ismert a médiának nem teregeti ki az élet dolgait.
2010-03-10 23:57:58

Maggi

Szia Györgyi!
Én személy szerint mindíg is nagyon kedvesnek találtalak,és szimpatikusnak.Most hogy megtaláltátok egymást Lalával,szerintem ez tökéletes párosítás lesz.Örülök nektek!Még egy dolog:a vacsora csatában amikor a Komár olyan ocsmányúl viselkedett veled,én annyira sajnáltalak,és tudod,míg az embernek van egy bizonyos kialakított képe egy adott hírességről,adott esetben Komár,és az így nyílvánul meg,hát tudod azt én csak lesajnálni tudom.De szerintem elég sok ember így látja amióta megtőrtént ez az eset.Remélem,nem vetted a szívedre,mert egy ilyen bunkó férfi meg sem érdemli,hogy miatta még csak haragot is érezz.Sok sikert kívánok nektek.Maggi
2010-03-10 08:13:16

Eni

Szia Györgyi! Persze, ebben igazad van. Csak a való életben,a mindennapokban nehéz megvalósítani az - amúgy helyes - gondolkodásmódot.
Egyébként színesen és életszerűn írsz. Az Operabálról nem akarsz írni?(nem tudom, voltál-e,csak egy ötlet)
2010-03-10 00:10:59

Nóri

Kedves Györgyi!
Én csak támogatlak abban ,hogy a pránanadi útját választottad, én is azon járok,,
és csak így tovább!!!--(ennyit elárulok :) )
Sok skert kívánok neked!
Szeretettel:
Nóri

2010-03-09 21:00:02

Keleti Györgyi

Eni! Az önmarcangolás megkeseríti az emberek mindennapjait a múltat elkell tudni engedni azoktól a rossz dolgoktól amik miatt saját magunkat pusztítjuk valószínüleg a múlt elkövetett hibái vagy rossz, elhibázott döntései...ezeken változtatni nem tudsz csak rágódni amni már felesleges hisz így nem tudod a jelenedet élni és a jövődet építeni. Állj ki a régi autóval a garázsból, hogy az új autóddal betudj parkolni. Amíg a régi dolgokon rágódsz, nem tud jönni az új dolog az életedbe! Nagyon nehéz lezárni dolgokat, de csak így tudsz az életeden változtatni és hidd el az élet mindent elrendez, mindent megkapsz amire vágysz persze a magad életéhez képest és ezek jó dolgok lesznek, ha a jó dolgokat szeretnéd bevonzani. Soha ne gondolj senkire haraggal hisz azzal táplálod őt!
2010-03-09 15:31:55

Eni

Szia Györgyi!Abban igazad van, hogy ne mindig másokat okoljunk, ha valami félresikerül az életünkben. Ám vannak sokan, akik mindenért éppenhogy önmagukat hibáztatják, és állandó önvádaskodással küzdenek. Pl én is. Erre mi a javaslatod? Tényleg érdekel.üdv
2010-03-08 23:43:18

    1 2    Következő 6 »

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenkilenc meg tizenöt =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ÜZENŐFAL

2011-03-27 22:54:45 Lövei Sándor Én szeretem a Györgyit.Nagyon aranyos csaj.Észre lehet venni hogy,érzékeny és okos.Csak olvasni kell a bejegyzéseit,nagyon tartalmas amit ir,és érezni lehet rajta az önzetlen őszinteséget.Kitartás Györgyi!Te nem csináltál semmi rosszat.SZERETÜNK NAGYON.

2011-03-27 15:13:14 ernő.w.ernő hajrá Györgyi .nem kell felvenni azokat a commenteket.sőt elsem kell olvasni azokat,irigységből sok bunkóság származik.szóval így tovább szerintem jó az út amelyiken haladsz még akkor is ha néha néha megdöcögsz rajta normális dolog emberek vagyunk tévedünk. csak azok az emberek nem tévednek akik nem csinálnak semmit!!!!! akik csak ahoz értnek hogy beszóljanak vagy még ahoz sem.SZÁNALMASAK VAGYTOK komolyan hagyjátok már békén ezt a szép lányt hogy végezze a dolgát és ha nem tudtok segíteni akkor inkább hallgassatok,mert úgy okosabbak maradtok. köszönöm szépen.

2011-03-25 15:56:42 jani07 Minek teszitek közzé a blogot, ha csak a lyotyók szólhatnak hozzá.

2011-03-25 15:54:19 jani07 Hozzá is lehet szólni.

2011-03-25 13:10:15 Bobkabz Kedves Györgyi!
Őszintén remélem, hogy mielőbb túljutsz életed ezen periódusán.
Kívánok neked hatalmas lelki erőt és a lehető legjobbakat.
Szeretettel üdvözöllek:-)

2011-03-22 11:06:16 Dóri Szia Györgyi!
Nagyon örülök hogy itthon vagy.Aggodtam érted.Apukád mikor beszélt Frizbiben az nagyon szívszorító volt.Remélem kipihented magad! Remélem meg tudjuk milyen döntést hozott a Magyar Bíróság mert amit a szennylapok írnak az hazugság!!! Sok erőt és kitartást kívánok!!!!

2011-03-17 08:40:59 don Szia drága csajsy!ha nehéz a boldugolásod zaklatnak kényelmetlen zavaro a közlekedés egyébb kellemetlenség stb szivesen állok a rendelkezésedre bármikor bárhol non stop !!szép napot don nemzetkőzi magántestör 06202992871

2011-03-16 21:15:29 Sanyi Kedves Györgyi,nagyon sok jót kivánok neked,mert megérdemled.És azt hogy,sok sikered legyen az életben,érdemes vagy rá.Szeretünk.

2011-03-16 21:12:23 Lövei Sándor Kedves Györgyi,tudd hogy,vannak akik nagyon szeretnek téged.

2011-03-16 21:07:55 Lövei Sándor Györgyi nagyon örülök hogy,itthon vagy,ez jó,és tudd nagyon aggódtunk érted.

2011-03-14 15:49:25 Adrika Szia!
Sokan nagyon vártunk haza és izgultunk érted!Alig várjuk, hogy bejelentkezz a fb profilodba.Hiányoztak a blogjaid amik sokunknak sokat segítettek.Ne törödj a rosszindulatú emberekkel!Az én környezetemben nem hallottam rosszat senkitől.Hajrá Györgyi!

2011-03-01 11:00:09 Eva Lucian kedves Keleti Gyorgyi nem kell mindenkinek a velemenyevel torodni mert az emberek inkabb bantani szeretnek valakit mint dicserni

2011-01-06 15:29:16 Keleti Györgyi Kedves Gigi!
A moderálás azt jelenti, hogy vulgáris tartalmú kommentek nem jelennek meg. A negatív hozzászólásokat is aktiváljuk. Olvasd vissza a régebbi kommenteket és akkor láthatod. A Családomat vulgáris módón szídó, szapuló vélemény nem kap jogosultságot. Ennyi történt eddig... Igyekszünk intelligens formátumban tartani a blog oldalakat.
Megértésedet köszönöm!

2011-01-06 09:28:36 Gigi112 A moderálás itt ugye azt jelenti,hogy csak a pozitív kommentek jelennek meg??Hát ez vagy te!

2010-12-21 21:53:25 feketemacska Szia Györgyi!
Ne akarj mindenkinek megfelelni,abba beleőrülsz!Nem sok blogot olvasok,de a Tiédet mindig!Boldog Karácsonyt Neked!Ne feledd:"A mérleg nyelve mindíg egyenlőben van".Mindenki megkapja amit érdemel,ki így,ki úgy..Üdvözöllek!

2010-12-06 23:35:12 Keleti Györgyi Kedves Pető Barnabásné!
A "mindig" szót rövid "i"-vel írjuk.
Köszönöm az értékes kommentet amit háromszor is elküldtél annak reményében, hátha sikerül bántó és megalázó szavaiddal minősíteni. A kommentek moderálva vannak!
Mindenkinek Boldog Mikulást!

2010-11-29 03:55:42 Keleti Györgyi Kedves haha!
Az adminomban olvastam a kommentedet! Válaszom! Rohadj meg!
Mindenkitől elnézést kérek a vulgáris szóhasználatért, de "haha" nick névre hallgató kommentelő kicsit elvetette a súlykot!

2010-11-29 03:45:59 keleti.gyorgyi Szia Ági!
A hajam színe most sötét eper. Ez a hivatalos neve a színnek! Színezve van nem festve, így hangulatomhoz, kedvemhez mérve tudom változtatni a színeket. Ajánlom Neked is!
Pusza

2010-10-04 15:16:02 Ági Györgyi! A Te hajad most sötétvörös vagy barna? A feketéről mi a véleményed? Tudom, hogy ez a kérdés most nem ide vág, csak kíváncsi vagyok.

2010-08-11 08:56:37 moncsi Györgyi,
élj úgy, ahogy Te szeretnél vagy ahogy sikerül. A jelenből hozd ki a legjobbat, tervezd a jövődet, a múlttal ne foglalkozz, mert annak már nincs eredménye.Ez a te életed és nem fontos mindenkinek megbocsátani, csak át kell nézni rajtuk, mintha üvegből lennének.
Üdv.
moncsi

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 9 meg 15 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007