2010-09-22 07:12:53

...egyedül a Bíró előtt...

"Lassan két hete halt meg a Nagymamám, 88 éves volt. Csodálatos kort élt meg. Egy csodálatos Asszony, egy borzalmas betegséggel küzdve. Alzheimer kór. Senkire és semmire nem emlékezett már az utolsó 5 évében. Borzalmas volt. A látogatások után mindig zokogtam."

Nem tudok elaludni. Elmentem setálni a kutyával, hogy picit megcsipkedjen az ősz éjszakai hidege és, hogy amit nem igazán szeretek, gondolkozzak olyan dolgokon és értékeljek egy két történést a múltból. Persze nem a távoliból, hisz azok már a feledés homályában szerte foszlottak. Nem igazán magánéleti dolgok, gondolatok ezek. Nem élek a múltban, nem agyalok feleslegesen olyan dolgokon amik az energiáimat emésztik fel. Beraktam egy CD-t a lejátszóba. Cserháti Zsuzsa „Életem zenéje” című best of válogatását. Nagyon jó hangulatot és tiszta gondolatokat indít el bennem. A legelső dal címe stílusosan, amire mindenki vágyik az életében a „Szoríts a két karodba” című dala. Szeretem, jó érzés, meleg és tápláló. Soha nem vártam így még senki mást, egyszerre mindenem Te lettél…és milyen igaz. Mert vallom, nincsenek véletlenek és a megtörtént rossz élethelyzetek is tanítanak valamire. Lehet csak a tanulságokat szűrjük le, de lehet, hogy pozitív irányba terelnek. Persze azt gondolom, hogy vannak emberek akiken nem lehet segíteni, őket hagyni kell, had sodorja őket az élet. Megtanultam ezt is és azt, hogy a barátokat nem szabad elhanyagolni! 

Nyugalom, csönd van. Ilyenkor a legjobb írni, a kutya az ölemben összegömbölyödve alszik, néha felemeli a kisfejét, rám néz és megnyugodva visszaalszik. Neki ez a biztonság. Megtanultam, hogy a barátnak hitt kapcsolatokból lehetnek a legerősebb kötődések, de ehhez látnom és éreznem kellett, hogy veszíthetek, elveszíthetek valakit. Az élet olyan fordulatokat képes produkálni, hogy csak kapkodom a fejem.

Lassan két hete halt meg a Nagymamám, 88 éves volt. Csodálatos kort élt meg. Egy csodálatos Asszony, egy borzalmas betegséggel küzdve. Alzheimer kór. Senkire és semmire nem emlékezett már az utolsó 5 évében. Borzalmas volt. A látogatások után mindig zokogtam. Az élet igazságtalanságának tartottam. Szörnyű elveszíteni valakit akihez gyerekkorom legszebb nyarai kötődnek. Erre nem lehet felkészülni. Pénteken hamvasztják…in memorian Nagyi. Borzalmasan erős Anyukám van, minden tiszteletem az ővé! Szeretlek Anyu, Apu!

Sokan bántanak, pedig érző, lelkis ember vagyok aki ugyan úgy megharcol az élet mindennapos problémáival mint Te, Ti… Erős vagyok és bátor (hiszem), de ha becsukom magam mögött az ajtót én is sírok olyan dolgokon amik fájnak vagy bántanak.

Nagyon felgyorsult minden. A büntető perem első tárgyalási napja is hamar jött. Valahogy úgy érzem Hál’Istennek! Ma volt. Valahol titkon és tudat alatt vártam már, hogy eljussunk ide. Tudom, hogy ez a „mondat” vége. Aminek a végéről már csak a pont hiányzik, az ítélet. Az elmúlt pár év gyötrődése, várakozásai, a mindennapok félelmei, kihallgatások, házkutatás, letartóztatás… Az éveken át titokban tartott nyomozás ami egy fatális véletlen kapcsán derült ki a sajtó előtt. Sok sírás, magamban pityergés és lelkiismeret furdalás a Szüleimmel szemben. Nehéz volt ezeket nap mint nap feldolgozni. A többi nem érdekel és eldöntöttem, hogy már nem is fog! Nem érdekel ki mit gondol, aki ismer tudja milyen ember vagyok és nekem ez bőven elég. A következő fejezetet Lakatos Levente író barátom bíztatására írom meg.

Hétfő éjjel szinte semmit nem aludtam. Talán már pirkadt amikor eltudtam szundikálni. Ébredés, irány a bíróság. Markó utca 25. Harmadik emelet, róvom a lépcső fokokat és teljesen üres a fejem. Nem gondolkoztam semmin, akkor már nem volt min. Ó ne! Nyolc fotós, kamerák…erre nem számítottam! Már megint mit keresnek itt, miért nem hagynak már békén és hagyják, hogy a magánügyem a nyilvánosság kizárásával történhessen, legyen vége. Mint a vérszívó piócák egy lépésem nem lehet nélkülük. Kinyomozták mikor lesz a tárgyalás. Ez tényleg hihetetlen! Miért ki vagyok én! Már hányingerem sem lett. Rövid idő után már észre sem vettem, hogy ott lesik minden arcrándulásomat, hogy elkaphassanak egy-egy olyan pillanatot ami a bulvárban jól mutat mint képanyag.

Egyedül ültem a padon középen. Picinek és elveszettnek éreztem magam a sok ember között. Csattogtak a fényképezők amiket ilyenkor már meg sem hall az ember. Közömbössé válik. 

Szemben velem a Bíró, jobbomon az Ügyész, balomon az Ügyvédem Dr Gerencsér András aki egyben a búvároktatóm volt anno. Vádirat ismertetés majd a telefon lehallgatásból másfél órás felolvasás, a vádhoz tartozó részekből. Ami látszólag és hallhatóan is folyamatos derültséget okozott a tárgyaló teremben. A Bíró szimpatikus aki szintén jókat nevetett az álltala felolvasott szövegeken, mintha magát is szórakoztatná. Profi. Persze, hogy én sem bírtam ki nevetés nélkül. Nem éreztem feszültséget, félelmet. Furcsa, de valamiért „örültem” (és ez itt morbidnak is tűnhet), hogy itt tartunk és lassan vége. Sokat szenvedtem az évekig elhúzódó ügytől, hosszú volt, sok volt. Sok veszteséget okozott az életem minden területén. Tudomásul vettem, veszem, de most már vége. A tanuk meghallgatásával folytatódott a tárgyalás, de ki emlékszik már 7-8 évvel ezelőtt történt dolgokra? Olyan is volt aki arra sem emlékezett, hogy az NNI-ben kihallgatták a rendőrök. Persze voltak kellemetlen percek…, nagyon sok tanu nem jelent meg az idézés ellenére. 6 óra ücsörgés egy helyben. Hamar teltek a percek és másfél óránként 10 perces szünetek voltak. Közben számomra fontos emberektől kaptam üzeneteket…”kitartás, erős vagy, én büszke vagyok rád, szeretlek…”

-A mai tárgyalást berekesztem. Folytatás a jövő héten- mondta a szimpatikus Bíró a tárgyaláson elhangzó utolsó mondatként. Kint pár „ostoba” kérdés az újságíroktól, (amiket akár meg is szokhattam volna) akkora már mindegy volt mit kérdeznek, hisz ma fehéren-feketén minden ott lesz a nyomtatott és az online médiában. Gondolom förtelmes, megalázó címekkel és még borzalmasab lead-ekkel és az azokat követő undorító kommentekkel. A munkáját végzik az újságírók…csinálják, hisz az üggyel kapcsolatban már csak egy sanszuk van hátra az ítélet lehozása ami biztos nem ússza meg a címlapot…

Köszönöm jól vagyok. Köszönöm a szeretetet azoknak akik szeretnek.

Még mindig tartom magam ahhoz, hogy a magánéletem részleteiről nem nyilatkozom, pedig…

 

Tisztelettel, Keleti Györgyi

 

 


Címkék:
Értékelés: 3.81 Hozzászólások: (8)
Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:
HOZZÁSZÓLÁSOK SZÁMA: 8
Muzsnyai Zsolt

Kitartás!!!Ma minden jogi problémát meg lehet oldani.Tapasztaltam.Innen nézzük,onnan nézzük..így csavarjuk,ugy értelmezzük.Jó ügyvéd,és kész.Nem én mondtam,egy bíró!!!Bátor vagy és ÉLED az életedet!!!Ritka dolog!!!!
2011-03-13 19:35:22

Mariann

Kedves Györgyi!
Kevés ember van ma Magyarországon, aki tökéletes. És nagyon sok olyan, aki annak gondolja magát. Az anyukám azt szokta mondani, hogy abban a bizonyos falban mindenkinek megvan a téglája, csak van olyan, akinek a téglájáról lehull a vakolat és van olyan, akinek nem. A tiédről lehullt, ez van, nem tudsz mit tenni, minthogy vállalod magad és a felelősséget. Akik szeretnek, azok akkor is szeretni fognak, nem fognak magadra hagyni. És az, hogy állandóan a "tökéletes" testvéreddel hasonlítanak össze, na azzal meg végképp ne foglalkozz! Szerintem az ő fene nagy boldogságuk csak egy jó vastag álca, egy vakolat, ami ha lehull, sokkal nagyobbat csattan majd, mint a tiéd. Ne foglalkozz velük, arra koncentrálj, hogy túléld ép ésszel azt, ami Rád vár.
Sok erőt hozzá...

2010-10-09 22:07:17

bulvármédiás

Olvastam a mostani Storyban a rólad szóló cikket - "imádom", amikor az újságírók pszichológust játszva próbálják megmagyarázni a dolgokat...
2010-10-08 20:44:46

Tejbegriz:-))

…az élet mélységének mérőegysége a halál! Hiába mondják sokan, hogy ezzel együtt kell élni, mikor éppen a halál „nyaldossa” a szívünket. Legszívesebben „átmennénk” a másvilág partjára, hogy ismét láthassuk őt, megölelhessük, és utoljára megszeretgessük.
Ilyenkor sok kérdés felmerül mindanyiunkban, hiszen szerettünk elvesztésére semmiképpen nem lehet felkészülni. Ezek a kérdések azok, amik nem hagynak nyugodni, naponta visszatérnek és mozgatják lelkiismeretünket. Ez így van rendjén, halottaink iránti szeretetünket igazoljuk ezzekel a kérdésekkel.
Györgyusz!
A sajtót nem érdekli az érzéseid, vagy csak úgy tesz mintha érdekelné. Okos vagy, mert megtanultál ezzel együtt ÉLNI!
..tudod, nagyon kevés olyan ember van, aki a sorok között tud olvasni. A többség mindent elhisz és tényként kezel. Persze vannak olyanok is, akik próbálnak Téged megérteni kisebb nagyobb sikerrel, no Ők azok akik értékesek számodra, számunkra.
Nem szeretek bokolni, azt gondolom mindenki tudja önmagáról, hogy mennyit ér valójában, de…..
Írásod, írásaid mindenképpen cáfolnak egy tévhitet. Nem igaz, hogy egy nő nem lehet egyszerre szép és okos is.:-)))
Én szeretek a háttérbe maradni, annak ellenére, hogy én is gondolkodtam egy biztató sms elkűldésén. De azt gondolom, hogy a Baratságal, amivel megjutalmaztál nem akarok visszaélni.
Barátsággal:
Tejbegriz:-)
2010-09-24 09:26:54

Kiss Kata

Tetteink visszaköszönnek. Felelnünk kell mindenért, jó, és rossz tetteinkért egyaránt. Az ember méltósága abban mutatkozik meg, hogy mennyit tanult belőle, és hogyan tudja a tapasztalásokat a maga hasznára fordítani.
A szülői háttér fontos! Bármilyen korú az ember, jó odabújni, a világ elől elmenekülni hozzájuk. Szerencsés vagy, hogy még megteheted.
Fel a fejjel, gondolj arra, hogy a kerék mindig mozgásban van: egyszer fenn, egyszer lenn! Kata
2010-09-24 07:36:32

bulvármédiás

Kedves Györgyi!

Látom, nálad is csőstül jött a baj: először a nagymama elveszítése (Részvétem!), aztán a tárgyalás (Ha nem vagyok túl indiszkrét, tudnál pár derűs pillanatot idézni? Mert ezt valahogy nem tudom elképzelni...), amit megfejel a nem kívánt médiaszereplés. Nem egyszer eset, de valószínűleg túl fogod tenni magad rajta.
(Amúgy olvastam a felhozott vádat, és -magánvélemény- azt mondom rá, hogy amíg a lányok maguktól vállalták a sorsukat, s kényszerítve lettek, addig szvsz még elfogadható a dolog - még ha morális meg etikai szempontból nem értek vele egyet.)
2010-09-23 13:58:36

    1 2    Következő 6 »

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: három meg hat =
HOZZÁSZÓLÁS:

BLOG LEÍRÁSA

MAGAMRÓL

ÜZENŐFAL

2011-03-27 22:54:45 Lövei Sándor Én szeretem a Györgyit.Nagyon aranyos csaj.Észre lehet venni hogy,érzékeny és okos.Csak olvasni kell a bejegyzéseit,nagyon tartalmas amit ir,és érezni lehet rajta az önzetlen őszinteséget.Kitartás Györgyi!Te nem csináltál semmi rosszat.SZERETÜNK NAGYON.

2011-03-27 15:13:14 ernő.w.ernő hajrá Györgyi .nem kell felvenni azokat a commenteket.sőt elsem kell olvasni azokat,irigységből sok bunkóság származik.szóval így tovább szerintem jó az út amelyiken haladsz még akkor is ha néha néha megdöcögsz rajta normális dolog emberek vagyunk tévedünk. csak azok az emberek nem tévednek akik nem csinálnak semmit!!!!! akik csak ahoz értnek hogy beszóljanak vagy még ahoz sem.SZÁNALMASAK VAGYTOK komolyan hagyjátok már békén ezt a szép lányt hogy végezze a dolgát és ha nem tudtok segíteni akkor inkább hallgassatok,mert úgy okosabbak maradtok. köszönöm szépen.

2011-03-25 15:56:42 jani07 Minek teszitek közzé a blogot, ha csak a lyotyók szólhatnak hozzá.

2011-03-25 15:54:19 jani07 Hozzá is lehet szólni.

2011-03-25 13:10:15 Bobkabz Kedves Györgyi!
Őszintén remélem, hogy mielőbb túljutsz életed ezen periódusán.
Kívánok neked hatalmas lelki erőt és a lehető legjobbakat.
Szeretettel üdvözöllek:-)

2011-03-22 11:06:16 Dóri Szia Györgyi!
Nagyon örülök hogy itthon vagy.Aggodtam érted.Apukád mikor beszélt Frizbiben az nagyon szívszorító volt.Remélem kipihented magad! Remélem meg tudjuk milyen döntést hozott a Magyar Bíróság mert amit a szennylapok írnak az hazugság!!! Sok erőt és kitartást kívánok!!!!

2011-03-17 08:40:59 don Szia drága csajsy!ha nehéz a boldugolásod zaklatnak kényelmetlen zavaro a közlekedés egyébb kellemetlenség stb szivesen állok a rendelkezésedre bármikor bárhol non stop !!szép napot don nemzetkőzi magántestör 06202992871

2011-03-16 21:15:29 Sanyi Kedves Györgyi,nagyon sok jót kivánok neked,mert megérdemled.És azt hogy,sok sikered legyen az életben,érdemes vagy rá.Szeretünk.

2011-03-16 21:12:23 Lövei Sándor Kedves Györgyi,tudd hogy,vannak akik nagyon szeretnek téged.

2011-03-16 21:07:55 Lövei Sándor Györgyi nagyon örülök hogy,itthon vagy,ez jó,és tudd nagyon aggódtunk érted.

2011-03-14 15:49:25 Adrika Szia!
Sokan nagyon vártunk haza és izgultunk érted!Alig várjuk, hogy bejelentkezz a fb profilodba.Hiányoztak a blogjaid amik sokunknak sokat segítettek.Ne törödj a rosszindulatú emberekkel!Az én környezetemben nem hallottam rosszat senkitől.Hajrá Györgyi!

2011-03-01 11:00:09 Eva Lucian kedves Keleti Gyorgyi nem kell mindenkinek a velemenyevel torodni mert az emberek inkabb bantani szeretnek valakit mint dicserni

2011-01-06 15:29:16 Keleti Györgyi Kedves Gigi!
A moderálás azt jelenti, hogy vulgáris tartalmú kommentek nem jelennek meg. A negatív hozzászólásokat is aktiváljuk. Olvasd vissza a régebbi kommenteket és akkor láthatod. A Családomat vulgáris módón szídó, szapuló vélemény nem kap jogosultságot. Ennyi történt eddig... Igyekszünk intelligens formátumban tartani a blog oldalakat.
Megértésedet köszönöm!

2011-01-06 09:28:36 Gigi112 A moderálás itt ugye azt jelenti,hogy csak a pozitív kommentek jelennek meg??Hát ez vagy te!

2010-12-21 21:53:25 feketemacska Szia Györgyi!
Ne akarj mindenkinek megfelelni,abba beleőrülsz!Nem sok blogot olvasok,de a Tiédet mindig!Boldog Karácsonyt Neked!Ne feledd:"A mérleg nyelve mindíg egyenlőben van".Mindenki megkapja amit érdemel,ki így,ki úgy..Üdvözöllek!

2010-12-06 23:35:12 Keleti Györgyi Kedves Pető Barnabásné!
A "mindig" szót rövid "i"-vel írjuk.
Köszönöm az értékes kommentet amit háromszor is elküldtél annak reményében, hátha sikerül bántó és megalázó szavaiddal minősíteni. A kommentek moderálva vannak!
Mindenkinek Boldog Mikulást!

2010-11-29 03:55:42 Keleti Györgyi Kedves haha!
Az adminomban olvastam a kommentedet! Válaszom! Rohadj meg!
Mindenkitől elnézést kérek a vulgáris szóhasználatért, de "haha" nick névre hallgató kommentelő kicsit elvetette a súlykot!

2010-11-29 03:45:59 keleti.gyorgyi Szia Ági!
A hajam színe most sötét eper. Ez a hivatalos neve a színnek! Színezve van nem festve, így hangulatomhoz, kedvemhez mérve tudom változtatni a színeket. Ajánlom Neked is!
Pusza

2010-10-04 15:16:02 Ági Györgyi! A Te hajad most sötétvörös vagy barna? A feketéről mi a véleményed? Tudom, hogy ez a kérdés most nem ide vág, csak kíváncsi vagyok.

2010-08-11 08:56:37 moncsi Györgyi,
élj úgy, ahogy Te szeretnél vagy ahogy sikerül. A jelenből hozd ki a legjobbat, tervezd a jövődet, a múlttal ne foglalkozz, mert annak már nincs eredménye.Ez a te életed és nem fontos mindenkinek megbocsátani, csak át kell nézni rajtuk, mintha üvegből lennének.
Üdv.
moncsi

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 17 meg 4 =:
HOZZÁSZÓLÁS:
© StoryOnline 2007